5 idei de jucării creative din lemn pentru copii

Jucăriile creative sunt printre cele mai apreciate de copii, dar și de părinți. Datorită faptului că susțin dezvoltarea intereselor micuților, dar și din cauza amuzamentului pe care îl creează, aceste jucării acaparează imaginația și încurajează creativitatea. Mai jos, am pregătit o listă cu 5 jucării creative din lemn, care să îi ajută să își dezvolte interesele artistice, dar și alte abilități importante. 

Studiile arată că până la vârsta de 2 ani, copilul acaparează foarte mult din jurul său, iar jucăriile complexe și numeroase nu sunt indicate. Astfel, cel mic se poate concentra cât mai mult pe dezvoltarea simțurilor și pe cunoașterea mediului exterior. Cu aceste lucruri în minte, putem alege jucăriile potrivite pentru etapa de dezvoltare în care se află, dar și cu atenție la pasiunile pe care începe să le dezvolte. Fie că este vorba de instrumente muzicale, seturi de construit sau alte instrumente artistice, aceste jucării creative sunt extrem de benefice pentru dezvoltarea armonioasă a micuților.

Jucării creative din lemn

Jucărie din lemn de tras „Tractor cu Xilofon integrat”

Tractorul cu Xilofon poate face mai mult decât doar să fie tras de-a lungul drumului. Conține un xilofon cu care micuțul se poate juca în timpul pauzelor oferindu-i acestuia un divertisment muzical. Mingea poate fi scoasă prin acoperiș și utilizată în alte jocuri. Distracția va fi garantată pentru cel mic!

Jucărie din lemn de tras „Tractor cu Xilofon integrat”
Jucărie din lemn de tras „Tractor cu Xilofon integrat”

Set macara și Transport containere

Fie că apreciază mai mult joaca individuală sau implică și alți copii, acest tip de jucărie este perfectă pentru multiple scenarii sau jocuri de rol. Jucăria este potrivită pentru copii cu vârstă de peste 3 ani și dezvoltă atât potențialul creativ cât și abilitatea de a rezolva probleme.

set macara și transport containere din lemn
Set macara și transport containere de Lemn

Găleata cu cărămizi colorate

Cuburile din lemn sunt printre cele mai creative jucării, care oferă pun la încercare imaginația micuților și oferă numeroase posibilități de joc. De la clădiri faimoase și până la orașele întregi, nicio construcție nu va fi prea dificilă.

cărămizi colorate din lemn
Găleata cu cărămizi colorate

Jucăria de tras „Telefon”

Jucăriile din lemn de tras sau cele de împins cu activități, sunt indicate datorită simplității și a amuzamentului pe care le oferă. Beneficiile activităților de potrivire a formelor, sunt combinate cu plăcerea interacțiunii cu o jucărie viu colorată. La acestea se adaugă și încurajarea auto-învățării sau a mișcărilor naturale a celor mici.

jucărie de tras tip telefon, din lemn
Jucărie din lemn de tras „Telefon”

Setul de Construcție

Jucăriile de acet tip sunt potrivite pentru copii care au diferite interese sau pasiuni pe care sunt curioși să le exploreze mai mult. Jucăriile creative tip set de construcție pun imaginația la încercare și îi ajută pe copii să învețe despre practicile adulților de zi de cu zi. De la școală, spital sau brigada de pompiereri, aceste seturi de construcție răspund multor curiozități.

set de construcție din lemn colorat cu autobuz și școală
Set de Construcție Autobuz Școlar

Jucăriile educative îi ajută pe cei mici să înțeleagă mediului înconjurător și pe ei înșiși mai bine. Însă, acele jucării creative care suțin dezvoltarea armonioasă și care implica imaginația celui mic, sunt indicate în egală măsură cu cele educative. 

Pentru mai multe jucării creative din lemn sau instrumente muzicale, vizitează secțiunea dedicată din magazinul online Ștrumful Jucăuș: https://strumfuljucaus.ro/magazin/jucarii/jucarii-creative/

Care sunt jucăriile preferate ale micuțului tău?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *